17-10-2018

12οι αγώνες βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου -VIRGIN FOREST TRAIL (VFT 2018)

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 οι 12οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (VFT) που ξεκίνησαν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 και διοργάνωσαν ο Δήμος Παρανεστίου και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης) με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) και πλήθους οργανώσεων, συλλόγων και εθελοντών.
Συγκεκριμένα οι αγώνες περιλάμβαναν τέσσερα τμήματα: το VFUT (Virgin Forest Ultramarathon Trail – Υπερμαραθώνιος Παρθένου Δάσους Παρανεστίου – 162 km), το N.T.R. (Natura TrailRace – Υπερμαραθώνιος Αγώνας Νατούρα – 110 km), το P.P. (Paranesti Path – Παρανέστιο Μονοπάτι – 46 km) και το N.T. (Nestos Trail – Νέστος Trail – 10 km).
Η συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο, τον Οκτώβριο, στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης και συγκεκριμένα στο Δήμο Παρανεστίου. Μεταξύ άλλων, σκοπός του VFT είναι η ανάδειξη της περιοχής, καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο της υποστήριξής του ο ΦΔΟΡ διέθεσε το προσωπικό του στη στελέχωση ενός σημείου ελέγχου.