22-06-2015

9οι αγώνες Παρθένου Δάσους Παρανεστίου - VIRGIN FOREST TRAIL (VFT 2015)

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 οι 9οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου που ξεκίνησαν το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 και διοργάνωσαν ο Δήμος Παρανεστίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και ο Φορέας Διαχείρισης  Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ).
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν τέσσερα από τα έξι συνολικά τμήματα των αγώνων, το N.T.R. (Natura TrailRace – Υπερμαραθώνιος Αγώνας Νατούρα – 10 km), το N.T. (Nestos Trail – Νέστος Trail – 10 km), το A.P. (Alkimoi Pedes - Αλκιμοι Παίδες – 2 km) και το S.V. (Special V.F.T.). Τα υπόλοιπα τμήμα, VFUT (Virgin Forest Ultramarathon Trail – Υπερμαραθώνιος Παρθένου Δάσους Παρανεστίου – 160 km) και P.P. (Paranesti Path – Παρανέστιο μονοπάτι – 46 km), πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.
Η συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο, τον Οκτώβριο, στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης και συγκεκριμένα στο Δήμο Παρανεστίου. Φέτος, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, μετά από ματαίωση των αγώνων τον Οκτωβρίου του 2014, λόγω των καιρικών συνθηκών. Σκοπός του VFT είναι η ανάδειξη της περιοχής, καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Στα πλαίσια της συνεργασίας του με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές, ο ΦΔΟΡ διέθεσε το προσωπικό του στη στελέχωση τριών σημείων ελέγχου.