Άρθρα

05-12-2014

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της ΠΑΜΘ και των Προέδρων των ΦΔΠΠ της Περιφέρειας

Την 02 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Λάγος, έδρα του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Νέστου, Λίμνης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, συνάντηση εργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και των Προέδρων ή αντιπροσώπων των Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών της Περιφέρειας. Θέμα της συνάντησης ήταν αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα Εθνικά Πάρκα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, οι Πρόεδροι των Φορέων Διαχείρισης: Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, κ. Σταύρος Κεχαγιόγλου, Δέλτα Νέστου, Λίμνης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, Δρ. Εμμανουήλ Κουτράκης, ο Αντιπρόεδρος του Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης - Σουφλίου, κ. Νίκος Σταμούδης και η συντονίστρια του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, κα Ελένη Μακρυγιάννη.

Στα πλαίσια της συνάντησης τονίστηκε η μοναδικότητα και η αξία της βιοποικιλότητας των Εθνικών Πάρκων της Περιοχής, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, ενώ αποφασίστηκε η στενή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η ενιαία προβολή και ανάδειξη του φυσικού πλούτου καθώς και η ενεργοποίηση των επιχειρηματιών και των κατοίκων της περιοχής. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της Π.Α.Μ.Θ., θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική τη συνεργασία με τους Φορείς Διαχείρισης των Προστατευμένων Περιοχών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., των οποίων η γνώση,  η επιστημονική επάρκεια και οι δραστηριότητες που προσφέρουν συνάδουν με το στόχο που έθεσε ο Περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ., κ. Γεώργιος Παυλίδης, να καταστεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Τουριστικός Προορισμός Αριστείας τονίζοντας ότι: «Η προσέλκυση ξένων και Ελλήνων τουριστών, με άξονα τις ιδιαίτερες στιγμές που μπορούν να ζήσουν μέσα στα Εθνικά Πάρκα, συνδυάζεται με τη ζεστή φιλοξενία και τον πλούτο γεύσεων σε όλο το εύρος της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, δίνει ανεπανάληπτες εμπειρίες και δημιουργεί ένα τουριστικό προϊόν μοναδικό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».