27-10-2016

10οι αγώνες βονού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου - VIRGIN FOREST TRAIL (VFT 2016)

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 οι 10οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (VFT) που ξεκίνησαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και διοργάνωσαν ο Δήμος Παρανεστίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ), του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου και του Γυμνασίου  με Λυκειακές Τάξεις Παρανεστίου.
Συγκεκριμένα οι αγώνες περιλάμβαναν τρία τμήματα: το VFUT (Virgin Forest Ultramarathon Trail – Υπερμαραθώνιος Παρθένου Δάσους Παρανεστίου – 160 km), το N.T.R. (Natura TrailRace – Υπερμαραθώνιος Αγώνας Νατούρα – 110 km) και το N.T. (Nestos Trail – Νέστος Trail – 10 km).
Η συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο, τον Οκτώβριο, στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης και συγκεκριμένα στο Δήμο Παρανεστίου. Μεταξύ άλλων, σκοπός του VFT είναι η ανάδειξη της περιοχής, καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Στα πλαίσια της συνεργασίας του με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές, ο ΦΔΟΡ διέθεσε το προσωπικό του στη στελέχωση δύο σημείων ελέγχου.