Άρθρα

02-11-2013

7οι αγώνες βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου - VIRGIN FOREST TRAIL (VFT 2013)

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 οι 7οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (Virgin Forest Trail – V.F.T.), που ξεκίνησαν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 και διοργάνωσαν ο Δήμος Παρανεστίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Παρανεστίου (Κ.Δ.Ε.Π.) και το Φορέα Διαχείρισης  Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ).
Η συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 710 αθλητές από 19 χώρες, περιλάμβανε έξι επιμέρους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης και συγκεκριμένα στο Δήμο Παρανεστίου. Σκοπός του VFT είναι η ανάδειξη της περιοχής, καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Στα πλαίσια της συνεργασίας του με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές, ο ΦΔΟΡ διέθεσε ένα όχημα και δύο επόπτες-φύλακες, τον κ. Αγοραστό Πέτρο και κ. Δόρτη Νικόλαο, οι οποίοι βοήθησαν στην διεξαγωγή των αγώνων. Επίσης η κα Πορτάλιου Γιούλη, η οποία ανήκει στο επιστημονικό προσωπικό του ΦΔΟΡ, συμμετείχε στη διοργάνωση ως εθελόντρια.
Ο Αντιπρόεδρος του ΦΔΟΡ κ. Κεχαγιόγλου Σταύρος παρευρέθηκε στην τελετή λήξης και απένειμε μετάλλια στους νικητές των αγώνων.