Άρθρα

20-04-2016

Ημερίδα ενημέρωσης - παρουσίασης Πρώτων Βοηθειών του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, από το Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και την Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα (Ε.Δ.Ε.Ο.) η προγραμματιζόμενη Ημερίδα με τίτλο: «Πρώτες Βοήθειες» στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
Την Ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης κ. Σταύρος  Κεχαγιόγλου ο οποίος χαιρέτισε τις εργασίες της ημερίδας και παρουσίασε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης αλλά και τους στόχους αυτής της Ημερίδας.
Ακολούθως χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής Δράμας, κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, η Δασάρχης Δράμας κα Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Ο. κ. Κώστας Βαλαβάνης.
Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δράμας κ. Αριστείδης Μωϋσιάδης, το προσωπικό της Δασικής Υπηρεσία Δράμας, σπουδαστές του ΤΕΙ Δασοπονίας, σπουδαστές του ΙΕΚ Δασικής Προστασίας, υλοτόμοι καθώς και πλήθος κόσμου.
Στο πλαίσιο της Ημερίδας παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούσαν τις πρώτες βοήθειες από ατυχήματα μέσα στο δάσος, την καρδιοαναπευστική αναζωογόνηση, τη μεταφορά τραυματία, τον σωστό εξοπλισμό ενός φαρμακείου, τις πρώτες βοήθειες σε τσίμπημα φιδιού – εντόμου, τις πρώτες βοήθειες από θερμοπληξία, υποθερμία, κ.α..
Η Ε.Δ.Ε.Ο. παρουσίασε με μοναδικό τρόπο όλα τα παραπάνω θέματα και διαδραστικά και με διαφάνειες ώστε να γίνουν απολύτως κατανοητά από τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα.
Στο τέλος της Ημερίδας όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την ευχή να συνεχιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις.
Τέλος, ο ΦΔΟΡ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου αλλά και για τη συνεχή υποστήριξή του στην πραγματοποίηση αυτής της Ημερίδας καθώς και την Ε.Δ.Ε.Ο. για την άψογη και μοναδική παρουσίαση των πρώτων βοηθειών καθώς και για τον ζήλο που επέδειξε.
Ιδιαιτέρως δε, ευχαριστεί όλους όσους μας αγκάλιασαν με το ενδιαφέρον τους και μας στήριξαν με τη παρουσία τους για μια ακόμα φορά.