Άρθρα

14-10-2015

9οι αγώνες βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου - VIRGIN FOREST TRAIL (VFT 2015)

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 οι 9οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου που ξεκίνησαν την Παρασκευή 09 Οκτωβρίου 2015 και διοργάνωσαν ο Δήμος Παρανεστίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ).
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν δύο (2) από τα έξι (6) συνολικά τμήματα των αγώνων, VFUT (Virgin Forest Ultramarathon Trail – Υπερμαραθώνιος Παρθένου Δάσους Παρανεστίου – 160 km) και P.P. (Paranesti Path – Παρανέστιο μονοπάτι – 46 km). Τα υπόλοιπα τμήματα (N.T.R. «Natura TrailRace – Υπερμαραθώνιος Αγώνας Νατούρα – 10 km», N.T. «Nestos Trail – Νέστος Trail – 10 km», A.P. «Alkimoi Pedes - Αλκιμοι Παίδες – 2 km» και το S.V. «Special V.F.T.» είχαν πραγματοποιηθεί το Μάϊο του 2015, μετά από ματαίωση των αγώνων τον Οκτωβρίου του 2014, λόγω των καιρικών συνθηκών.
Σκοπός του VFT είναι η ανάδειξη της περιοχής, καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Στα πλαίσια της συνεργασίας του με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές, ο ΦΔΟΡ διέθεσε το προσωπικό του (κ. Αγοραστός Πέτρος, κ. Δόρτης Νίκος και κ. Σωτηρίου Αλέξανδρος) στη στελέχωση του ΣΤΕΚ (σημείο τροφοδοσίας και ελέγχου διέλευσης των αθλητών) στη «Χαράδρα 14». Μαζί με τα στελέχη του ΦΔΟΡ συμμετείχαν και ομάδα εθελοντών από το πιλοτικό πρόγραμμα οικο-εθελοντών του ΦΔΟΡ που βρίσκεται σε εξέλιξη.