Άρθρα

13-02-2021

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ

Με επιτυχία στέφθηκε εχθές, 12/2/2021, η επιχείρηση αναζήτησης του 50χρονου αγνοούμενου από την Καβάλα που χάθηκε εντός της περιοχής του δήμου Παρανεστίου Δράμας και του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης από τις 9 Φεβρουαρίου 2021.
Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) έπειτα από πρόσκληση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα και συμμετείχε στην κοινή επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προς αναζήτηση του πολίτη. Οι δύο επόπτες-φύλακες του ΦΔΟΡ, Αγοραστός Π. και Κωτσάκη Ε., βοήθησαν στην αναζήτηση του αγνοουμένου αποτελώντας μια από τις ομάδες που είχαν σχηματιστεί για το λόγο αυτό. Ο αγνοούμενος εν τέλει εντοπίστηκε από κτηνοτρόφο στην ορεινή περιοχή του Μελισσοχωρίου, σώος και αβλαβής και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο προς περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού.
Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης οι υπηρεσίες της Αστυνομίας Παρανεστίου, Δασαρχείου Δράμας, Δήμου Δράμας, Λέσχη Καταδρομών Δράμας, το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Παρανεστίου, ο Ερυθρός Σταυρός, κα.
Το περιστατικό αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι ο συντονισμός, η οργάνωση και η κοινή δράση όλων των αρμόδιων φορέων έχει πάντα θετικό και άμεσο αποτέλεσμα.