Άρθρα

23-10-2012

Διεξαγωγή αγώνων RODOPI ULTRA TRAIL (ROUT) 2012 στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι 4οι αγώνες του Rodopi Ultra Trail (ROUT) στον Ερύμανθο Ξάνθης οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 19-20  Οκτωβρίου 2012.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές οι φετινές συμμετοχές των αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό ξεπέρασαν τις 68. Η διαδρομή παρέμεινε ίδια με το 2011, και είχε μήκος 164 χιλιόμετρα και ανάβαση 7940 μέτρα. Η  έναρξη του αγώνα έγινε την Παρασκευή  6:00πμ  και ο τερματισμός το Σάββατο 12:00τα μεσάνυκτα. Από τους αθλητές που πήραν μέρος τερμάτισαν έγκυρα οι 34 ενώ στο φετινό αγώνα καταρρίφθηκε και το ρεκόρ γυναικών σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές της διοργάνωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι επόπτες – φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, Γούναρη Ελένη και Σαμαρά Πασχαλία που συνέβαλαν στη διασφάλιση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, την ενημέρωση του κοινού όσον αφορά το Εθνικό Πάρκο, ενώ παράλληλα παρείχαν διευκολύνσεις και κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.  

Με την ευκαιρία του φετινού γεγονότος, η διοργάνωση αποφάσισε να ανακοινώσει και την αλλαγή της ονομασίας του αγώνα, ο οποίος από το 2013 θα φέρει πλέον τον τίτλο “Rodopi Advendurun”.